Порівняння
0 0 

Особливості вибору: який ноутбук вибрати для ігор в 2019 році?

18.11.2019

Різноманітність моделей ноутбуків буквально заполонило торгові прилавки. Приходячи в спеціалізований магазин, очі розбігаються. Якщо людина є досвідченим користувачем, він без проблем визначиться з вибором. Для багатьох це непросте рішення. Для того щоб купити ігровий ноутбук і потім не шкодувати про це, необхідно розуміти, на чому робити основний акцент.

Найбільш надійні ноутбуки виготовляються під брендами lenovo, hp, fujitsu, aser, asus. Виробники пропонують техніку, де ціна повністю відповідає якості і основними характеристиками. Небажано купувати китайські моделі. Вони нерідко ламаються, виникають проблеми з установкою програмного забезпечення, драйверів. Рекомендована оперативна пам'ять від 8 гб. На даній характеристиці точно економити не слід. Світ геймерів постійно вдосконалюється, з'являються нові ігри з більш високими вимогами.

Яка відеокарта повинна бути в ігровому ноутбуці: основні пріоритети


Переважна більшість ноутбуків саме ігрових моделей оснащені картами серії nvidia GeForce GT M. Альтернативний варіант - RTX. Останнім часом популярністю користуються графічні процесори з дизайном Max-Q. Але через високу вартість далеко не всі можуть дозволити собі таке придбання.

Підійти до вибору відеокарти потрібно відповідально. Від неї залежить якість і деталізація зображення. Досвідчені геймери встановлюють навіть кілька відеокарт. Сучасні технології дозволяють ноутбуків працювати навіть з чотирма запчастинами одночасно. Така практика істотно підвищує рівень продуктивності. При розгляді відеокарт звертають увагу на розмір пам'яті і тактичну частоту. Ці установки впливають швидкість обробки графічних даних.

Вибираємо процесор для ігрового ноутбука


Не менш важливий параметр, адже саме від процесора залежить швидкість роботи ноутбука. Втрачають актуальність моделі серії Їй і А4. Вони не розраховані на технічні характеристики, що пред'являються розробниками сучасних ігор. Швидше - це варіанти для роботи. Процесори intel core i7, i5, i3 передбачені саме для геймерів. Можна грати в сучасні ігри, встановивши низькі налаштування якості.

Найбільш потужним є intel core i7. Згодом можливий апргрейд, що поліпшить і без того хорошу потужність. Альтернатива - ноутбук з настільним автономним процесором. Якщо бюджет щодо скромний, можна розглянути intel core i5. Не обов'язково купувати процесори не нижче восьмого покоління або ті, що мають недостатню потужність. Найчастіше, подібні моделі не піддаються оновленню.

Дисплей ігрового ноутбука: важлива частина


Ціна на ігровий ноутбук залежить і від розміру екрана. Найчастіше купуються моделі 15-17 дюймів. Чим більше діагональ, тим важче і габаритніший ноутбук. Тому, якщо техніка часто носиться з собою (на роботу, навчання, відпочинок), ноутбуки з діагоналлю більше 15 "(15-17") будуть створювати якийсь дискомфорт.

Оптимальна роздільна здатність - 1080, класична частота - 6Гц. Для переважної більшості сучасних ігор цих характеристик досить. Навіть дисплеї з роздільною здатністю 2560 * 1440 і вище мають теж частотою в 60Гц. Оптимальною матрицею називають ips, led.

В інтернет магазині pc.com.ua пропонується великий вибір сучасної техніки. Фахівці допоможуть підібрати оптимальну модель, враховуючи технічні характеристики, особливості охолодження ігрового ноутбука, бюджет клієнта. Висока якість продукції, лояльні ціни і різноманітність асортименту - гарантовані.